Objecten
De maatschappelijke betrokkenheid van Cees Eykelenboom bij het culturele veld is groot, waarbij Cees tracht kunst in de samenleving te brengen door middel van interactiviteit met het publiek, de toeschouwer, om deze deel te laten nemen bij de realisaties ervan en de beleving erin te vergroten. Het opzoeken van het spanningsveld, de ruimte die er ontstaat, tussen kunstbeleving en de amusementswaarde met de wisselwerking daarin, vormen hier de uitdaging. Het dient bij te dragen aan de kwaliteit van de leefomgeving, de sociale samenhang en de ontplooiing van de betrokkenen, deelnemers en aanschouwers.
Bekijk hieronder de objecten & installaties
-
Onder het motto ‘Breaking Walls’ is de Vlaardingse gemeenschap uitgedaagd om uiting te geven aan bezorgdheid en ongenoegen als vluchtelingenbeleid, Brexit, toenemende dreiging vanuit IS, spanningen in de voormalige Oostbloklanden, of oorlog in Syrië. Maar ook de dagelijkse onmacht en de samenleving om ons heen dicht bij huis. Zo ontstond een afspiegeling van de Vlaardingse samenleving, waarbij naast elkaar diversiteit aan meningen en gedachten werden geuit.
Vlaardingse Muur
-
De Zitmuren zijn bedoeld als markant en beeldbepalend kunstwerk in de openbare ruimte. Ze stimuleren om erop te gaan zitten en fungeren als ontmoetingsplek voor Vlaardingers en regionale gasten die het park bezoeken. Ze doorbreken de trend van het ontmantelen van plekken waar overlast kan ontstaan, maar zorgen juist voor een gezellige en ‘gewenste hangplek’ voor jong en oud. Samen met de sociale dienst van Vlaardingen werkzoekenden aan de slag helpen hun isolement te doorbreken en de eigenwaarde terug te geven door gezamenlijk een groot en tijdloos kunstwerk te fabriceren.
Zitmuren
-
Met Kunst geen Kunst in de Wijk is de leefomgeving in de Indische buurt in Vlaardingen aangepakt. Uitgangspunt was veiligheid in de buurt en de schoonheid van de groenvoorzieningen in deze wijk. Door een eenvoudig aan te leggen lichtplan werden de weelderige treurwilgen en waterpartijen van binnenuit en van onderen verlicht in diverse kleuren zodat sprookjesachtige tuinen ontstonden.
Kunst geen Kunst
-
In opdracht van stichting Mareado is een installatie gemaakt voor het Zomerterras, een cultuurfestival gedurende de zomervakantie in Vlaardingen. Het Meer van Verlangen bestond uit een collectieve wensput, waar bezoekers, jong en oud, een spreuk, wens of gedicht op een drijvende kunststof waterlelie konden bijvoegen aan de vijver in het oranjepark te Vlaardingen. Prominenten, dichters en schrijvers gingen hierin voor en gedurende het festival ontstond zo het Meer van Verlangen dat gedurende de avonduren sprookjesachtig werd uitgelicht. De wind en de spiegeling van het water deden hier het werk.
Meer van Verlangen
-
Plasticonia was een kunstproject waarbij de plastic soep in de Atlantische oceaan ter discussie werd gesteld. De ijsberg is gemaakt van omgesmolten watertanks van 1000 liter die in de industrie worden gebruikt. Van binnenuit mooi verlicht. De verlichte bloemen zijn gemaakt van pettefmessen uit de plastic hero containers en zijn verlicht met ledtrips die op een remote van kleur zijn te bedienen. Deze installatie heeft in ’t Hof in Vlaardingen dienst gedaan.
Plasticonia
-
Het bouwen, decoreren, afwerken en monteren van het attractiepark ‘Wild Life’ bij de dierentuin in Londen. Naar de strenge normen van de opdrachtgever het geheel zo bouwen, construeren en decoreren dat de belever het idee krijgt in een andere wereld te zijn. Van costructiestaal bamboo maken en van plaathout steen maken door verschillende technieken te combineren.
Wild Azia
Interesse?
Neem contact op